Alla samlingarGrunderna för att börja
Hur funkar moderering på Jodel?

Att uppehålla #GoodVibesOnly är lättare sagt än gjort. Här ger vi svar på hur modereringen funkar!

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Eftersom Jodel är en community-baserad app, kan vi utvecklas enbart med hjälp och direkt inblandning av våra användare. Redan från början gav vi våra communities möjlighet att styra sitt flöde genom att nedrösta och rapportera kränkande innehåll. I vår strävan att involvera användarna ännu mer beslutade vi att våra användare också skulle delta i modereringsprocessen.

Hur väljs moderatorerna?

Att moderera en community är ett privilegium som är förbehållet våra mest pålitliga och positiva användare. Det finns ett minimikrav på Karma för att komma med i poolen av potentiella moderatorer. Karma är dock inte den avgörande faktorn i urvalsprocessen.

Hur letar vi efter potentiella moderatorer?

När vi letar efter potentiella moderatorer letar våra algoritmer efter användare som:

• postar positivt och roligt innehåll

• rapporterar innehåll som bryter mot våra regler

• hjälper andra användare genom att t.ex. svara på frågor

• tolererar olika åsikter och understöder diversitet i appen

Hur undviker vi potentiellt missbruk?

Vi behöver mer än en moderators input för att blockera innehåll. När tillräckligt många moderatorer har fattat beslut om ett flaggat inlägg löser våra algoritmer det. När moderatorer själva rapporterar innehåll har de inte rätt att moderera det.

När moderatorer inte följer våra riktlinjer kan deras beslut bli ignorerade. Moderatorer som ignoreras kan fortfarande moderera men vi tar inte hänsyn till deras beslut. Om deras beslut blir bättre kan deras moderering tas i beaktande igen. Om moderatorer som ignorerats inte blir bättre med tiden kan vi permanent ta bort modereringen från dem.